Fælles om skovrejsning

14-03-2025

Det skal være så nemt som muligt at rejse ny skov i Danmark. Derfor fik Jeppe Bruus, minister for Grøn Trepart, gode idéer til, hvordan en ny tilskudsordning til skovrejsning skal se ud, da han deltog i konferencen Skovkonvent 2025.

Det skal være nemmere at rejse skov i Danmark, for vi skal have meget mere af den. Frem mod 2045 skal vi rejse 250.000 hektar skov – et areal, der svarer til Lolland-Falster og Bornholm tilsammen.

Ministeriet for Grøn Trepart er derfor i gang med at lave en tilskudsordning, så lodsejere kan søge om penge til at rejse skov.

Ministeriet for Grøn Trepart og Klimaskovfonden satte den 14. marts en hel dag af til at drøfte, hvordan vi som samfund i fællesskab rejser 250.000 hektar ny skov i Danmark.

På konferencen Skovkonvent 2025 dykkede deltagerne ned i dilemmaer, barrierer og løsningsforslag til, hvordan skovrejsningen sker på den bedste måde.

Jeppe Bruus, minister for Grøn Trepart, arbejder for, at så mange som muligt skal kunne søge om tilskud til skovrejsning. Det gælder både private, men også kommunerne og på kirkernes arealer. Og det er vigtigt at få input fra de interesserede og involverede parter.

”Jeg er overbevist om, at mere skov betyder, at naturen også integreres mere i vores hverdag – og det vil være godt for de fleste. Men jeg er også klar over, at det ikke bliver nogen nem opgave. Det bliver faktisk rigtig svært. Derfor glæder jeg mig til at få en masse input, så vi får den løsning, der giver os mest mulig skov. Så også kommende generationer vil mærke den ro og samhørighed, skoven kan give os,” sagde Jeppe Bruus, minister for Grøn Trepart, inden konferencen.

Arbejdet med udformningen af den nye tilskudsordning til skovrejsning er i gang, og ordningen sendes i høring i løbet af foråret. Den nye tilskudsordning for skovrejsning forventes åbnet til efteråret og gerne tidligere, hvis det bliver muligt.

Fakta:

Med den nye tilskudsordning giver ministeriet tilskud til rejsning af 230.000 hektar skov uden brug af pesticider og gødning. På den måde opnås den størst mulige kvælstofeffekt, når der bliver rejst ny skov.

Af de 230.000 hektar skal 80.000 hektar etableres som urørt skov, hvor der kun må være hjemmehørende træ- og buskarter, der understøtter den danske natur og biodiversitet.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 33 33 55 eller e-mail: mgtp@mgtp.dk

Er du journalist? Kontakt vores presseteam på tlf. 21 84 35 92.