Arealomlægning

En del af det danske areal, der i dag bruges til at producere fødevarer, skal i fremtiden bruges til noget andet. Det gælder bl.a. heder, enge, ådale og moser. Arealomlægningen vil bidrage til et godt vandmiljø, sænke klimabelastningen og samtidig give langt mere plads til naturen og bedre vilkår for biodiversitet og drikkevandsbeskyttelse.

Arealfonden

Arealfonden spiller en afgørende rolle i at gøre danmarkskortet grønnere. Arealfonden støtter projekter som skovrejsning, permanent ekstensivering, etablering af vådområder og udtagning af lavbundsjord.

Skove og skovbrug

Skovrejsning og skovbrug er en central del af Den Grønne Trepart. Skovrejsning skaber flere skovarealer, mhp. at få mere og bedre natur, forbedret vandmiljø, sikre rent drikkevand og rekreative værdier.

Udtagning af lavbundsjorder

Udtagning af kulstofrige lavbundsjorder er en vigtig indsats for at reducere landbrugets CO2-udledning. Ambitionen i aftalen er at udtage 140.000 kulstofrige lavbundsjorder inkl. randarealer frem mod 2030.

EU’s fælles landbrugspolitik

EU’s fælles landbrugspolitik (CAP) er et partnerskab mellem Europa og dets landbrugere. CAP skal bl.a. understøtte den europæiske landbrugsproduktion og understøtte landbrugernes grønne omstilling.